We moeten rekening houden met de thuissituatie en de noden van de rolstoelgebruiker. Appartement met of zonder lift, een rijhuis of een villa, elke woning heeft zijn eigen constructie en deze constructie kan de rolstoelkeuze beperken. Wij helpen u hier graag mee!

Om recht te hebben op een bepaald type rolwagen moet je voldoen aan verschillende criteria. Deze kan u niet zelf invullen zoals u wil. Dit doet uw huisarts met het voorschrift. Indien u risico op decubitus (doorlig- of doorzitwonden) hebt, is de combinatie met een preventief zitkussen mogelijk. Afhankelijk van uw mobiliteitsscore, hebt u recht op tussenkomst van een bepaald type mobiliteitshulpmiddel.

Bent u volledig rolstoelafhankelijk en dient u gepositioneerd te worden? Actief risico op doorligwonden? Dan komt u misschien in aanmerking voor een verzorgingsrolstoel of multipositierolstoel. Dit is de meest volledige rolwagen in ons gamma. Inclineren van zit en rug, hoofdsteun, anatomisch zit en rugkussen, …

Beschikbaar voor renting en privé

Een gewone standaard rolwagen is het eenvoudigste plooibaar basismodel. Makkelijk te vervoeren in de wagen en licht om zelf nog voort te bewegen. Dit type rolstoel is aangeraden bij beperkt gebruik.
KLIK HIER VOOR UW VOORSCHRIFT VOOR DIT TYPE ROLWAGEN
We spreken van een modulaire rolwagen vanaf het ogenblik dat we 1 optie toevoegen aan de standaard rolwagen. Dat kan gaan van lengtecorrigerende beensteunen of gewoon een volwaardig anatomisch gevormd zitkussen. Maar met het aantal opties kan u zeer ver gaan. Indien de gebruiker gedurende de dag een lange tijd in een rolwagen doorbrengt en voor verplaatsingen volledig afhankelijk is van de rolwagen, is dit model aan te raden.
KLIK HIER VOOR UW VOORSCHRIFT VOOR DIT TYPE ROLWAGEN:
MET KUSSEN
KLIK HIER VOOR UW VOORSCHRIFT VOOR DIT TYPE ROLWAGEN:
ZONDER KUSSEN
Bent u volledig rolstoelafhankelijk en dient u gepositioneerd te worden? Actief risico op doorligwonden? Dan komt u misschien in aanmerking voor een verzorgingsrolstoel of multipositierolstoel. Dit is de meest volledige rolwagen in ons gamma. Inclineren van zit en rug, hoofdsteun, anatomisch zit- en rugkussen, …
KLIK HIER VOOR UW VOORSCHRIFT VOOR DIT TYPE ROLWAGEN

Enkel beschikbaar voor privé

U heeft hem vast al gezien. Schuine wielen, frame in 1 stuk, super licht, super wendbaar, maar iets minder stabiel. Ideaal voor de jonge gebruiker met goede spieren en goede rompstabiliteit die nog steeds een actief leven wil leiden. Deze rolwagen is ook geschikt voor G-sport.
KLIK HIER VOOR UW VOORSCHRIFT VOOR DIT TYPE ROLWAGEN

Evenementen

Reva-beurs

19/05/2022 - 21/05/2022

Flanders Expo

Autonomies

05/05/2022 - 07/05/2022

Namur Expo

Kangoeroebeurs

11/03/22 - 12/03/22

Waregem Expo

Klaar om je te helpen

Ortho Medica Geraardsbergen

Astridlaan 112 -114
9500 Geraardsbergen
Tel: 054/41 45 48
E-mail: info@orthomedica.be

Ortho Medica 
Herne

Kapellestraat 61/A
1540 Herne
Tel: 0478/32 77 70
Op afspraak

Combi-consult medisch centrum

Consultatie specialist / zorgverstrekker
Astridlaan 112 -114
9500 Geraardsbergen
mcgeraardsbergen.be

Medisch centrum Don Bosco Halle

Lenniksesteenweg 59/01
1500 Halle
Tel: 02 360 25 05
Afspraken: mcdb.be