Een amputatie na trauma of operatie is een ingrijpende gebeurtenis. Toch hoeft een amputatie geen handicap te zijn voor uw levenskwaliteit. Uw verloren lidmaat krijgt u niet terug, maar uw beweeglijkheid herwinnen en uw activiteiten hervatten, dat kan wel.
En daar willen wij u bij helpen. Want dankzij de huidige technieken en materialen kunt u de meeste van uw activiteiten hernemen. Met een goed aangemeten prothese… vergeet u dat u er één draagt.

Het geheim van een geslaagde revalidatie? Een positieve houding en een perfect passende prothese. Het is misschien wel geen wondermiddel, maar ze brengt u wel weer op de been. Zeker als u er ook helemaal voor gaat. Want dat is nog steeds de beste garantie dat u uw leven normaal verder zet.

Hoe verder u staat in uw revalidatie, hoe meer het RIZIV of uw verzekeringsmaatschappij tussenkomt voor beter materiaal. Hoe hoger uw activiteitsniveau en uithouding, hoe hoger de tussenkomst voor het gebruik van betere componenten. Ook de hernieuwingstermijn wordt beïnvloed door uw activiteitsniveau. Kom gerust vrijblijvend langs voor verdere inlichtingen.
U bent uniek. Uw levensstijl en lichaamsbouw zijn uniek. Dus is ook uw zorgvraag uniek. Daarom luisteren we naar u. We luisteren en kijken. Tot we uw verwachtingen en behoeften tot in de kleinste details kennen.

Uiteraard koppelen we regelmatig terug naar het therapeutische team dat u begeleidt. Zo zijn we er zeker van dat we tot een oplossing komen die het best bij u past.
Eerst krijgt u een proefprothese aangemeten. Die draagt u gedurende een periode van maximaal zes maanden. Zo leert u met de prothese omgaan, krijgt u een duidelijk beeld van uw mogelijkheden en ondervindt u wat uw activiteitsbehoefte is.

Bovendien krijgt uw geamputeerde been of arm in deze proefperiode de kans om te ontzwellen en te stabiliseren. U krijgt kousen om deze volumeveranderingen op te vangen. Draagt u al vier kousen bovenop de siliconenkoker? Dan wordt het tijd om de prothese te laten aanpassen.
Ongeveer vier tot zes maanden na de amputatie bent u klaar voor de definitieve prothese. Welk type materiaal en vorm u het best past, hangt af van uw mogelijkheden en van hoe actief u bent. In samenspraak met het revalidatieteam bekijken we welk type prothese voor u is weggelegd. We streven altijd naar een perfecte pasvorm en een juiste materiaalkeuze. Zo zijn sommige onderdelen relatief duur. Om te weten of ze u werkelijk voordeel bieden, kunt u ze eerst even uitproberen voor u ze aanschaft.

Evenementen

Reva-beurs

19/05/2022 - 21/05/2022

Flanders Expo

Autonomies

05/05/2022 - 07/05/2022

Namur Expo

Kangoeroebeurs

11/03/22 - 12/03/22

Waregem Expo

Klaar om je te helpen

Ortho Medica Geraardsbergen

Astridlaan 112 -114
9500 Geraardsbergen
Tel: 054/41 45 48
E-mail: info@orthomedica.be

Ortho Medica 
Herne

Kapellestraat 61/A
1540 Herne
Tel: 0478/32 77 70
Op afspraak

Combi-consult medisch centrum

Consultatie specialist / zorgverstrekker
Astridlaan 112 -114
9500 Geraardsbergen
mcgeraardsbergen.be

Medisch centrum Don Bosco Halle

Lenniksesteenweg 59/01
1500 Halle
Tel: 02 360 25 05
Afspraken: mcdb.be